Novi Sad
05.07.2011.
07:24 > 07:18
Do juče najatraktivniji smerovi na Novosadskom univerzitetu više nisu aktuelni, što pokazuju podaci da je na Pravnom i Ekonomskom fakultetu ostalo po više stotina nepopunjenih mesta.
  • bns

    06.07.2011 09:31
    Zar nije jasno da su se klinci preorijentisali na privatne fakultete iz oblasti ekonomije i prava? Zašto da ih drndaju i muzu na državnim fakultetima, kada će brže i lakše završiti privatne? Takođe, kada je reč o poslu - meni se čini da se ekonomisti, menadžeri i slični profili lakše zapošljavaju, jer inženjere niko sem kladionica neće. Ovo je iskustvo mojih kolega, diplomiranih inženjera. Jednostavno, jako se teško pronalazi posao u struci.
  • dule

    06.07.2011 08:18
    @Raja
    U pravu si ti al šta to vredi kad se onda svi oni lepo učlane u stranke i sisju li sisaju (krv nama ostalima).
  • Raja

    06.07.2011 02:46
    Samo napred, to su prave skole!
    Svim srcem podrzavam sve mlade ljude koji zele da upisu Pravo ili Ekonomiju. Zao mi je sto ih ove godine nije bilo vise. To su briljantni fakulteti koji se sa vrlo malo truda lako zavrse. To vam onda stvori lepu iluziju da nesto kao znate, da ste vazni, da pripadate fakultetski obrazovanoj eliti i da svi zele da vas zaposle. Nemojte ni slucajno da pokusavate da upisujete Masinski ili, nedaj boze, Elektrotehnicki fakultet. To nekako nije "in", mora dosta da se uci, mozete na poslu i da se uprljate, a ako to i zavrsite onda vam treba jos dve cele godine da usput, uz neki posao ili hobi, zavrsite Pravo ili Ekonomiju. Sto je vise pravnika i ekonomista, bice manje konkurencije za inzinjere i u Srbiji a bogami i u inostranstvu. Samo napred i spremite se na grickanje noktiju.

  • NN

    05.07.2011 22:42
    Predlazem g. Sovilju da dobro pogleda cenovnik pravnog fakulteta pa ce videti neke "zanimljivosti". Npr. poseta dekanu se naplacuje 600din("ostali zahtevi") a uverenje o polozenim ispitima kosta 1150 din PO ISPITU!!! Znaci da student koji je npr polozio 20 ispita treba da plati 23000 din za parce papira.
  • borut

    05.07.2011 15:32
    Ma samo jos ovu godinu da preguramo, sto kazu premijer i predsednik i...sve ce to biti iza nas
  • Nenad

    05.07.2011 14:12
    Savet
    "Dražić smatra da je nekim srednjoškolcima bolja ideja da svoje afinitete ostave po strani, i da pri se pri izboru zanimanja odluče za neke od deficitarnih smerova."
    Sjajno... i da osude sebe da ceo život rade nešto što ih ne zanima.
  • mobutu

    05.07.2011 13:50
    Ti sine kako hoces ali djed i ja ostajemo na pravu :PPPP
  • ShepherdBuster

    05.07.2011 12:41
    Lawyers
    Pravo je toliko suficitarna profesija u Srbiji, da bi bilo celishodno uvesti rigorozne mere neupisivanja novih studenata prava u ovoj državi u narednih nekoliko godina (što se naravno radi profita pravnih fakulteta u Srbiji nažalost neće nikad dogoditi). Nažalost, danas u Srbiji diploma pravnog fakulteta vredi isto koliko i matura srednje ekonomske, ili mašinske škole. Današnji, a i budući maturanti treba dobrano da se zapitaju šta će im doneti diploma pravnog fakulteta, kada barem 80 posto njih, nakon završenog faksa, neće moći da radi u svojoj struci, a onih 20 posto će morati da se zadovolji poslom u kojekakvim privatnim firmicama za mesečnu platu od 300 EUR, osim retkih srećnika koji će uspeti da se ubace u pravosuđe, ili advokaturu, gde ih čeka paklena konkurencija za opstanak.
  • Promašeni student koji je vero

    05.07.2011 12:13
    Ne obraćajte pažnju, deco, na savete tehno-inženjera, ne mislite na (ne)zaposlenost buduću i sadašnju. Slušajte samo svoje srce, i upišite ono što volite.
  • Stari Grad

    05.07.2011 10:39
    Dakako mi koji nismo završili pravo ili ekonomiju se zapošljavamo bez nekih većih problema...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna